Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

    Ajánlom ezt a filmet mindazok figyelmébe, akik naponta válságba esnek attól, hogy letört a körmük, hogy göcsörtös a kenyér héja, és hogy nem a megfelelő hőmérsékleten kapták a kávéjukat...

 

- Egy nap megkérdi apját a fia: "Apu, részt vennél velem a maratonon?"

 Az apa szívbeteg, de mégis igennel válaszol.... és így közösen elhatározták, hogy beneveznek a maratonra...

Nem sokkal később kérdi a fia az apját:


-  "Apu, mit gondolsz jelentkezhetünk az Ironman-ra?"


Az apa így felelt. "igen, de ez a legnehezebb triatlon a világon, melyet évente Hawaion rendeznek, ahol a versenyzőknek 3,86 km-t kell úszni, 180,2 km-t kerékpározni, 43,19 km-t futni a szigeten keresztül."

Apa és fia egy testté váltak, hogy részt vehessenek a versenyen.


most pedig nézd meg a filmet, megéri!!!

 

  

________________________________________________________________________ 

 

 Mindig törekedj a legjobbra!  Ez a mondat a pozitív gondolkodás igazi fokmérője. Viszont  minden „ha” és minden „de” a pozitív gondolkozás elrontója.  Nem  arról van szó, hogy  mindent szépnek lássunk és gondoljunk, vagy  hogy a problémákat a szőnyeg alá seperjük.  Arról, hogy a látszat mögött vegyük észre a valóságot. A látszat lehet nemszeretem, csúnya, agresszív de még gonosz is. A pozitív gondolkodás azonban nem foglalkozik vele.  Mélyebbre hatol, és a  rossz mögött is felismeri a jót.  Ha valami nem boldogít - engedd el!

 

Kép   

  

__________________________________________________

 

Wass Albert - Nagyapám tanítása 

 

"- Idefigyelj – mondta komoran -, ha egyszer megígérted valakinek, hogy ekkor és ekkor itt vagy amott leszel, és nem vagy ott időben, csak két mentséged lehet: meghaltál, vagy olyan beteg vagy, hogy mozdulni se tudsz! Hogy nem haltál meg, azt látom. Nos, mi a betegség, hadd hívjam a doktort?!

Elmondtam neki szorongva ott a sötétben, hogy mi történt. Nagyapám szó nélkül végighallgatott. Mikor aztán kifogytam a szóból, megszólalt. Súlyos, lassú beszéddel.

- Idefigyelj – mondta. – Vannak emberek ezen a földön, akik úgy dobálják ide-oda a szavakat, meg az ígéreteket, hogy azoknak semmi értékük nincsen többé.

Látod itt a mellényem zsebében az aranyórát? Nagyapámtól kaptam, amikor leérettségiztem. Amikor leérettségizel, a tied lesz. Ez az óra számomra minden csecsebecsénél értékesebb. De ellophatod. Visszaadhatod, vagy megtérítheted az árát. Ellophatod valakinek a lovát, a tehenét, ökrét, vadászpuskáját. Mindenét ellophatod és visszaadhatod megint, vagy megtérítheted az árát. Csak egy valamit, ha ellopsz valakitől, nem térítheted meg soha. S ez az idő! Ha valakinek az idejét lopod, azt úgy megloptad, hogy soha jóvá nem teheted. A várakozásban eltelt időt semmi hatalom a földön nem hozhatja vissza. Nincs, eltelt, vége. Örökre elveszett, és te voltál az, aki a jóvátehetetlen veszteséget okoztad. Érted?

Értettem. Úgy megértettem, hogy attól a naptól kezdve, ha valakinek szavamat adom, hogy ekkor és ekkor itt vagy amott leszek – akkor már ott vagyok öt perccel azelőtt, még ha vénasszonyok esnek is az égből, ahogy drága jó nagyapám szokta volt mondani. Erre neveltem gyermekeimet és unokáimat is. Nem azért, mert késni neveletlenség, hanem mert több annál. Aki öt percet késik, az öt percet ellop valakinek az életéből, amit nem tehet jóvá soha.

- A megbízható embert még ellensége is tiszteli – mondta volt nagyapám -, a többi szemét, amit elfú a szél…”

(Wass Albert: Nagyapám tanítása)

___________________________________________________

 

 

 

Ez a két fiatalember Angliában a nappalijukban nevelte ezt az árva oroszlánt kiskorában, majd megváltak tőle, mert a hatóságok nem engedték az oroszlán megtartását. Így egy Kenyai rezervátumba került ahol 1 év múlva meglátogatták. Bár sokan azt mondták, hogy nem is fog rájuk emlékezni az oroszlán, azért Ők nem hittek ebben és nekik lett igazuk! Még a párját is bemutatta nekik...