Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Palacsinta

2009.03.18

Alaprecept

Palacsintatészta recept

Hozzávalók:
2 tojás
20 deka liszt
csipetnyi só
2 deci tej
szódavíz, amennyit felvesz, hogy kellő sűrű legyen
zsír vagy vaj a kisütéshez

_________________________________________________________________

Hortobágyi palacsinta

hortobágyi húsos palacsinta

 

Hozzávalók:
1 kis csirkéből készült paprikás csirke  vagy

30 dkg sertéshúsból készült pörkölt,


2 dl tejföl,
12 db sós palacsinta

Megtöltjük a palacsintákat, egymás mellé helyezzük egy üvegtálon, meglocsoljuk a tetejét tejföllel majd a sütőben kicsit még mesütjük. Melegen tálaljuk.

________________________________________________________________

Ha neked is van egy jó palacsinta recepted, kérlek írd meg nekünk!

________________________________________________________________

 


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gombával töltött palacsinta rántva

(hudi, 2010.11.05 15:28)

1. Gombapörköltet készítünk a hagyományos módon. Bármilyen gomba megteszi, a legfinomabb rókagombából lesz.
2. Palacsintákat készítünk.
A palacsintákat megtöltjük a gombapörkölt sűrűjével, kis batyukat készítünk belőle, a hagyományos módon bepanírozzuk, majd kisütjük.
A pörkölt visszamaradt szaftját tejföllel, liszttel sűrítjük, a palacsinták mellé tálaljuk.