Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Presidance

2009.08.10
 
Magyarországon eddig egyedülálló művészeti színvonal, lenyűgöző látványvilág és nemzetközi hírnév. Ezt a három célt tűzte ki maga elé a 2008. nyarán alakult Presidance társulat, amely Hungarythm című, show produkciójával, 2009.jan 31 –én egy nagyszabású gálával mutatkozik be a sajtónak és prominens vendégeinek ill. 2009 februárban ( 22- től ) a nagyközönség előtt. Az ősbemutató után havonta tíz alkalommal lesz látható a darab. Az előadások helyszíne a XII. Ker. MOM Kulturális Centrum frissen felújított 750 fős impozáns színháza.

Az együttes célja, hogy a páratlan magyar kultúrkincset újszerűen felhasználva olyan XXI. századi produkciót hozzon létre, amely minősége és különlegessége révén az egész világon felkelti az érdeklődést Magyarország iránt, és képes egy új, pozitív országimázs kialakítására.
A Presidance kreatív "agya", és művészeti koncepciójának megalkotója, Vári Bertalan, Harangozó-díjas táncos, nemcsak saját, eddigi tapasztalatait foglalja össze a most készülő előadásban, de az utóbbi évben a világ vezető tánctársulatainak előadásait inspirációként használva egy Magyarországon eddig ismeretlen, és még a külföldi sztárfellépők - Cirque de Soleil, Michael Flatley - tükrében is egyedülálló produkciót és látványvilágot hozott létre.

KépHungarythm
"Mi magyarok semmiben sem különbözünk más nemzetektől, kicsit mégis mások vagyunk," mondja a Hungarythm filozófiájáról Vári Bertalan. Mi is szeretünk táncolni, zenélni, nagyokat mulatni. Mindennapjainkat öröm és bánat, élet és halál tánca járja át. Az évszázadok harca égett zsigereinkbe, így ha nincs kivel, hát egymással harcolunk. Földünket vér és könny áztatta, mégis imádunk nagyokat nevetni és imádunk élni!

A Hungarythm kétszer ötvenperces produkciója a tánc, a zene és a cirkusz elemeit felhasználva invitálja nézőit egy felejthetetlen utazásra, amelyben felvillannak történelmünk fontos állomásai, bepillantást nyerünk az emberek érzés- és érzelemvilágába, hol könnyek között, hol ámulatba esve, hol pedig nagyokat nevetve ismerünk önmagunkra és látjuk meg saját sorsunkat.
A produkció nemcsak a koncepciójában lesz egyedülálló: a teljesen interaktív rendezésnek köszönhetően a nézők valóban az előadás résztvevőinek, az élmény egyenrangú részeseinek érezhetik majd magukat.

 

 

 

  

Zene: Kerekes Band, Anselmo Crew, Csík zenekar
Jelmeztervező: Vass Éva
Díszlettervező Szabolcsi János.

Táncosok: : Borics Annamária, Jászka Erika, Kutas Eszter Anna, Papp Éva, Urbán Szabó Nikolett, Jaklics Lili, Hernicz Albert, Karádi Zsolt, Kovács Dénes, Széchenyi Krisztián, Vári Bertalan, Kárpát Attila

Artista: Bernáth Imre

Rendező-koreográfus: Vári Bertalan
A Presidance Company ügyvezető igazgatója / producere Varga László Ádám, producere Küzmös László.