Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kölcsönvegyem, de honnan?

2009.05.22

 

 

Ha úgy döntöttél, hogy a kölcsönzés a neked való, akkor figyelj! Megtanítunk az íratlan szabályokra és eláruljuk, hogy melyek a legjobb szalonok.

Fehér Szalon Fehér Szalon

 

Az egyik kedvenc kölcsönzőnk, a Fehér Szalon tulajdonosa, Sármán Edit elárulta, hogy itthon mostanában leginkább a kényelmi szempontokat helyezik előtérbe. A ruhák, amelyeket keresnek, sokkal letisztultabbak, mint pár évvel ezelőtt, kevesebb rajtuk a díszítő elem, és azok is jóval szolidabbak lettek. Az új kollekciók ruhakölteményei picit zártabbak, és leginkább az elegáns, tiszta vonalvezetés a jellemzőjük. Edit tapasztalata szerint mostanában az egybeszabott ruhákra esik a választás, és a kétrészes modellek már nem annyira keresettek, csakúgy, mint a tiszta fehér darabok, ezeknek helyét a törtfehér, a vajszín, az ekrü és a pezsgőszín foglalta el, de a pasztelles, púderes árnyalatok is divatban vannak már 4-5 éve. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a tervezők inkább a természetes anyagokat részesítik előnyben, s ezekre az igazi fehér szín nem kimondottan jellemző. Divatjamúlt lett az abroncsos szoknya is, kiegészítők terén pedig idén abszolút elhanyagolható a kesztyű, és a hajdísszel sem esnek túlzásba. A fátyol viszont nem lett trónfosztott, még mindig sokan voksolnak a hosszú, látványos, klasszikus fátyol mellett, amelynek viselése templomi esküvőnél szinte kötelező, legalábbis íratlan szabálynak minősül.

 

 

Edit leginkább a Madeline Gardner, a Loretta és az Izabell kollekcióját ajánlja a romantikus hölgyek figyelmébe. Ezek a kollekciók főleg klasszikus fazonokból állnak, csipkeberakással megbolondítva, különösképpen ügyelve a lágyan leomló, itt-ott ráncolt anyagok harmóniájára. Kedvelt az empire vonal, valamint a corsage ruha.


A francia Cymbeline kollekciója már jóval extravagánsabb és formabontóbb, maximálisan a modern hölgyek ízlésvilágának tervezve. A kínálat sokrétű, így a romantikus és a klasszikus vonal is megtalálható benne éppen úgy, mint a vagányabb, extrémebb, már-már haute couture divatfotózásra alkalmas darabok.
A Manuel Mota kollekció csipkecsodáit Edit azoknak ajánlja, akik úgy érzik, egy hercegnő veszett el bennük. 

Íme még néhány szalon, amelyeket ajánlunk:Az Igen Esküvői Ruhaszalon kis- és nagykereskedelemmel, valamint kölcsönzéssel egyaránt foglalkozik. Esküvői ruhakollekcióját a Blue by Enzoani, a Benjamin Roberts, a Tia, a Modeca, az Enzoani és a Lucca Design különlegességeiből válogatták össze.


Az Enzoani márka egyet jelent a világ egyik legdrágább kollekciójával, amelyet főleg amerikai piacra terveznek. A Blue by Enzoani ennek a kollekciónak a drámai megjelenésű, különlegesebb változata, amelyet leginkább Európában terjesztenek. Benjamin Roberts kollekciója többszörös díjnyertes angol ruhákból áll. A Tia klasszikus, szolid ruháira inkább a letisztult forma jellemző, ezzel szemben a holland Modeca cég kollekciója extravagáns, modern, igazi díváknak való. Az idei év újdonságaként a dán Lucca Scandinavian Design esküvői ruháit ajánlják, különlegességei a halványszürke menyasszonyi ruhák.


A Shalia Sposa Olaszországban már 15 éve vezető szerepet tölt be az esküvői ruhamárkák között. Tervezőik nem csupán divatot diktálnak, hanem kedvező áron kínálják számunkra a kiváló minőséget. Kollekciójuk több mint 200 exkluzív ruhamodellből áll, ezek a legfinomabb alapanyagokat vonultatják fel: szatén, shantung, selyem, organza, duchesse, chiffon, jacard, és igazi Macrame csipke, Chantally csipke, kézi hímzések, gyöngyök, strasszok és valódi Swarovski kristályok díszítik a ruhákat. A Shalia Sposa ruhái Magyarországon már több mint 20 üzletben kaphatók.

 

Igen Esküvői Ruhaszalon

Igen Esküvői Ruhaszalon

A Florentina Exclusive Szalon kínálatában olyan világhírű esküvői márkák szerepelnek, mint például a belga Rembo-styling, amely 40 éve megtalálható az esküvői ruhák piacán, és szebbnél szebb ruhái ma már az egész világon jelen vannak az erre szakosodott üzletekben. 2009-es kollekciójuk az 50-es évek stílusát idézi elénk, Audrey Hepburn és Grace Kelly eleganciájából merítve ihletet. Az egyszerű vonalvezetésű ruhák taftból, selyemből, muszlinból készülnek, Swarovski kristályokkal díszítve. A Florentina Szalon a Mori Lee, a Ronald Joyce és a Madeline Gardner New York márkák forgalmazója is, ezek garantálják a minőséget és a klasszikusan nőies, elegáns megjelenést.
Az extravagánsabb lányoknak a francia Rosi-Strella és a belga Rembo-styling kollekciók ruháit ajánlják.

 

 

 

 

 

 

 

Florentina Exclusive Szalon Florentina Exclusive Szalon

A Victoria Esküvői Ruhaszalonban a világhírű spanyol ruhacég, a San Patrick ruhái kölcsönözhetők. Kollekciójuk állandóan változik, követi a divatot, és a legjobb minőséget garantálja. A ruhák nemcsak kölcsönözhetők, hanem meg is vásárolhatók, több mint 150 menyasszonyi ruha közül válogathatnak az érdeklődők. A ruhák mellett kiegészítőkből is széles választékot kínálnak, például esküvői fejdíszek, fátylak, kesztyűk, nyakékek, gyűrűpárnák és cipők rengetegét vonultatják fel. Koszorúslány és menyecskeruhák többféle színben kaphatók, illetve kölcsönözhetők, 34-től 40-es méretig. Fátylakat igény szerint megrendelésre is készítenek, ezek szaténszegett, damilos, különleges kézi hímzéssel készülnek. 1 métertől a 6 méteresig, minden kívánságot teljesítenek. A fátylak eladási ára 6500 és 20 000 Ft között mozog. A kiváló minőségű, kifutó termékek most kedvezményes áron – 80 000 és 150 000 Ft között – kaphatók.

Victoria Esküvői Ruhaszalon Victoria Esküvői Ruhaszalon

Az Organza Szalon kollekcióját Mori Lee, Venus, Benjamin Roberts, Eurobride, Modeca, Enzoani, Ronald Joyce, Raul Novias, Madeline Gardner, Oro Novias és Crystiant H. modellek alkotják. A menyasszonyi ruhák mellett báli ruhák, újasszony ruhák, gyerekruhák, valamint minden kiegészítő megtalálható. Végre egy szalon, ahol nem szükséges előzetes bejelentkezés, a nyitva tartás alatt bármikor szívesen fogadják az érdeklődőket! Továbbá érdemes felfigyelni az aktuális akcióikra, ezek most, márciusban is zajlanak. Januártól folyamatosan megtekinthető outlet kínálatuk is, és ha a jövő évi esküvődre már most, idén lefoglalod az esküvői ruhádat, az idei áron kölcsönözheted majd, és az összes kiegészítőt ajándékba kapod hozzá.

Organza Szalon Organza Szalon

És az íratlan szabályok, hogy tökéletes úrilányként viselkedj, és igazi szakértő legyél.

A szalonokban illik levenni az utcai cipőt, legalábbis azon a részen, ahol a ruhát próbáljuk. Ezzel megelőzhetjük a kínos helyzeteket, hiszen kényes ruhákról van szó, és senki sem örül annak, ha már a próbán megsérül vagy összekoszolódik a drága kelme. Vihetünk magunkkal magas sarkú cipőt is, még jobb, ha már megvan az esküvőre szánt lábbeli.
Próba előtt sohase sminkeljük ki magunkat! Ez is egy gesztus a szalonok felé, hiszen rányomná a bélyegét az örömteli pillanatokra, ha a ruhán ott maradna egy púderfolt vagy egy rúzsnyom.
Megfelelő fehérneműt viseljünk! A legideálisabb, ha fehér szettet veszünk fel, vagy pánt nélküli melltartót, hiszen megeshet, hogy elöl vagy hátul kivágott ruhát választunk, amelynek összképén sokat ronthat egy oda nem illő pánt. Így jobban el tudjuk képzelni, hogyan fogunk festeni majd „élesben” a nagy napon.

Azt is illik tudni, hogy bármennyire is szeretnénk megmutatni a kiválasztott ruhánkat az otthon maradt rokonoknak, barátnőknek, a szalonokban nem örülnek a fényképezőgépnek, és általában nem is engedélyezik a ruhák fotózását. Szigoruknak az egyetlen oka, hogy nem szeretnék, ha később a fénykép alapján inkább megvarratná a kliens a kollekciójuk egyedi darabját és büszkeségét. Őket is meg lehet érteni! Ha már mindenképp ragaszkodsz ahhoz, hogy az egész család véleményét kikérhesd, akkor nem tudsz mást tenni, mint visszamenni az élményből kimaradt rokonokkal.
A próbakörútra feltétlenül vigyél magaddal annyi pénzt, hogy ha beleszeretsz egy ruhába, azon nyomban le tudd tenni a foglalót! Ha ezt elmulasztod, sajnos az is megeshet, hogy mire visszamész, már más kikölcsönözte álmaid kelengyéjét. Viszont ne feledd, hogy a foglaló kifizetésével már elkötelezted magad a szalonnak. Amennyiben mégis másik szalon ruhája mellett döntenél, a foglalóba helyezett pénzedet nem vagy köteles visszakapni, tehát sokat bukhatsz rajta, ha felelőtlenül döntesz.
Amikor egy ruhát kikölcsönzöl, köttök egy szerződést, ebben arra is kitérnek, hogy a ruha épségéért felelősséget vállalsz, és amennyiben a ruha visszafordíthatatlan károkat szenved, meg kell fizetned a teljes eladási árát, illetve, ha nagyon koszosan, esetleg ételmaradék foltokkal viszed vissza, rajtad kérik számon a kártérítést! Nem árt alaposan elolvasnod a feltételeket!