Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyalánkság a szemnek

2009.08.10

Nyalánkság a szemnek

Nyalánkság a szemnekTracy Lynch és François van Reenen – művészek lévén – úgy viszonyulnak az otthonukhoz, mint egy festővászonhoz: valamit mindig el lehet belőle venni,
hozzá lehet adni, vagy éppen át lehet festeni...


Kapstaden Observatory városrésze régóta bohémnak tekintendő: diákok, értelmiségiek, és olyan különcök lakják, akik nem hajlandók beilleszkedni az elővárosok szomorúságába.
Így tehát nem volt kérdés, hogy ez a megfelelő lakhely Tracy Lynch és François van Reenen művészpáros számára, akik négyszobás ingatlant vásároltak a negyedben.
A lakás az évek során nyerte el jelenlegi arculatát. – Körülbelül három évbe telt, amíg kitaláltuk, milyen is legyen az otthonunk. Az első évben csak nagy vonalakban gondolkodtunk, a második évben ide-oda rakosgattuk a dolgokat és több mindent kipróbáltunk, és a harmadik évben, miután kitapasztaltuk, mi és hol működik a legjobban, rendeztük be véglegesen a lakást.
Ami korábban nappali szoba volt, az most ebédlő és szalon egyben – a kanapé a vendégágy feladatát is ellátja. Az ebédlő és a nappali, valamint a könyvtár és a hálószoba is helyet cserélt. A színeket is megváltoztatták: amikor beköltöztek, a berendezés kislányos rózsaszínben játszott, mostanra az egész drámaibb és felnőttebb színeket kapott.
A házaspár művészete különböző, de mindketten olyan világban élnek, ahol a részletek sokat jelentenek. François szobrai egyszerűek, Tracy falfestményei és festményei pedig egyszerre romantikusak és elegánsak – de úgy tűnik, nagyszerűen hatnak egymás stílusára. Manapság, amikor a „visszafogottság” és a „tartsuk meg egyszerűnek” a mantra számos minimalista számára, Tracy és François szerint örömet okoz olyan dolgokkal körülvenni magunkat, amelyek megmutatják, kik vagyunk, mi az, ami tetszik nekünk, és mi az, ami nélkül nem tudunk élni.
Nyalánkság a szemnekNyalánkság a szemnek