Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Én és a nőgyógyászom

2009.03.25

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

Kép

Kép

 

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Szőnyi Réka, 2010.07.12 19:42)

Igen:az intim szféránkba engedünk egy idegen embert.De nálunk miért szinte kizárólag fiuk igyekeztek erre a területre, lebeszélve, kiszorítva női kollégáikat? Nemrég egy beszélgetésben felvetették a szülész professzornak, hogy a nők nagy része kellemetlennek tartja ezt az erőszakos férfi-nyomulást ezen a pályán és háromnegyedük inkább nőhöz menne. A cinikus válasz: "márpedig valamelyikünkhöz el kell jönniük, mert a nők aránya itt alig egy százalék" (sic!)
Az internet tele van kétségbeesett segítség-kéréssel, ahol nőgyógyász orvosnőt keresnek lányok, asszonyok. Miért nincs róluk egy lista??
A nőgyógyászok tetteiről szóló fórumot gyorsan betiltották. Hogy minden maradjon a "régiben"? Lenyúlásokkal, pénzharácsolással, pofátlan macsó megjegyzésekkel, a természetes szégyenérzet "megerőszakolásával" : "...rosszul értelmezett szemérmesség.... vetkőzze le a gátlásait....az orvos nem is férfi szemmel néz.... stb" (Talán nem dobálóznának könnyelműen a csak nők nemi szerveit gyógyítani akaró kollégák ezekkel a butaságokkal, ha andrológiai vagy urológiai rendelésen kizárólag orvosnők állnák körül a széttárt lábú pácienst...Mert többnyire ez fordul elő a nőgyógyászatokon. Az arab országok némelyikében legalább nem kell a nőknek az arcukkal vállalni ezt a megalázó helyzetet: az orvosok-medikusok paraván mögött vizsgálják a testrészt - ha feltétlenül szükséges.)
De mi motiválja azokat a végzősöket, akik férfi létükre feltétlenül csak a nők nemi szerveit szeretnék szakvizsga után gyógyítani?
Szinte minden medikus tudja, mely társuk kíván majd szül.-nőgyógy.-ra szakosodni. Nyílt titok: - a lányokat - mondjuk így - nagyon szerető, náluk sikeres "szoknyabolond" típus az egyik, és a náluk eleddig kevés sikerélménnyel bíró, visszahúzódó típus a másik csoport.És - sajnos - van egy harmadik: a gátlástalan pénzhajhász típus, aki ebben látja a gyors meggazdagodás lehetőségét - amíg nálunk az adómentes boríték-dugdosás ennyire elfogadott marad. Volt még néhány szülész-dinasztiából származó ifju, aki a már bevezetett praxist kívánja folytatni... de .. én egyet sem ismerek, aki az önzetlen segíteni-akarás gyötrő kényszere miatt szándékozik kizárólag nőket gyógyítani...
Mindenesetre egy dolpgban nem tévedhettek: ha nőgyógyász doktornőhöz mentek, az ellentétes nemhez kötődő kételyek "ki vannak pipálva".
Nem fogja a másik nem iránti érdeklődés befolyásolni, saját tapasztalatából tudja, mit érezhettek, és nem könyvből tanulta a női test és lélek rejtelmeit...