Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karl Lagerfeld Párizsa

2009.02.27

Karl Lagerfeld Párizsa

Járjuk be Párizst Karl Lagerfeld kalauzolásával! Az ő útmutatásait követve szokatlan oldalairól ismerhetjük meg a francia fővárost.
Karl PárizsaKarl Párizsa

Tervező, fényképész, kiadó, belsőépítész, lemezlovas – Karl Lagerfeld mindenhol ott van. Új parfümjének, a Kapsule-nak a piacra dobásával egyidejűleg a „császár” kinyitotta a saját Párizsához vezető ajtókat is. Új illatát innen indította útjára az egész világ szeme láttára. Íme, Lagerfeld nélkülözhetetlen és halhatatlan címei. Egyszerre alapvető és sikkes – akár egy teljes ruhatár!
Milyen az ön Párizsa? Mit szeret benne, és mit nem?
Párizs az én idegen otthonom, a szülővárosom... Csak azt látom, amit szeretek benne.
Melyik az a városrész, amelyikben a leginkább jelen van az egész Párizs?
Csak a 6. és a 7. kerületet ismerem. (Párizs legexkluzívabb részei – a szerk. megjegyzése.)
Karl PárizsaKarl Párizsa

Milyen Párizs illata?
Ez az évszaktól függ. Régebben volt egyfajta különös, kellemetlen szaga a nyárnak, amikor hullámokban érkezett a forróság, de mára ez eltűnt.
Melyek a kedvenc éttermei?
A La Maison du Caviar a füstölt lazaccal kombinált kaviárja miatt, az Orient Extréme a sashimije miatt. A Le Café de Flore az Assiette Nordique-ja miatt és a Le Mathis. Hozzászoktam ezekhez a helyekhez. Ezekben az éttermekben pontosan tudják, hogy milyen ízeket szeretek és melyik a kedvenc asztalom.
Karl PárizsaKarl Párizsa

Melyik szállodát ajánlja?
Ez attól függ, kinek keresünk szállást. Az Hoˆtel George V. a legtökéletesebb, habár az elhelyezkedéséért nem rajongok. Akkor már jobb a Ritz. A bal parton én az Hoˆtel Montalembert-t kedvelem a legjobban.
Melyik a kedvenc szórakozóhelye?
Csak a V. I. P. Roomot szeretem, és a tulajdonosát, Jean Roch-t.
Mi az Párizsban, ami önt boldoggá teszi?
A levegő lehet az... Korábban a helyi lakosság volt, manapság a külföldiek azok, akik világosságot, fényeket és örömet hoznak a városba.