Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tavaszi-nyári szezon divatszínei

2009.03.30

 

 

A tavaszi-nyári szezon divatszínei - Neked melyik áll jól?

 

Feltérképeztük, kiválogattuk, összegeztük és most veletek is megosztjuk, melyek lesznek a 2009-es tavaszi–nyári szezon legmenőbb sziluettjei, legizgalmasabb formái, legtrendibb színei. Sőt, azt is eláruljuk, kinek melyik überdivatos darabba érdemes beruháznia a következő szezonban.

 

A citromtól az okkerig


Minden évben megválasztják az adott esztendő trendszínét, 2009-ben ez a meleg árnyalatú mimózasárga lett. A kifutókon azonban a sárga valamennyi árnyalata rendre megjelent a finom vaníliától kezdve a hűvös citromsárgán át a barnás mézsárgába vagy az okkerbe hajló árnyalatokig.

Esprit
Esprit
Pimkie
Pimkie
Promod
Promod


Így kombináld!

Tetőtől talpig sárgába öltözve vidám, fiatalos hatást érsz el. Szürkével kombinálva kellemes, feketével pedig erőteljes és elegáns.

Kinek áll jól?

Fontos, hogy mindenki megtalálja a neki való árnyalatot, különben rémes eredmények születhetnek a választásból. A hideg árnyalatok, mint a citromsárga, általában jól állnak a sötét hajúaknak, a vanília a szőkékhez passzol, a mimóza pedig csak a barna bőrt tűri meg maga mellett.

 Natúrszínek


Semmi csillogás, semmi szín, csak a bőröddel megegyező decens, mégis vérforralóan szexi árnyalat. Körös-körül krémszín, sápadt rózsa, selymes világosbarna és üde bézs: mindenki megtalálja a magához illő árnyalatot.

Esprit
Esprit
H&M
H&M
Promod
Promod

 
Így kombináld!

A púderes árnyalatok a fölszínekhez tartoznak, így ezek legtöbbjével bátor szívvel kombinálhatod őket. Merészebbként különleges hatást érhetsz el, ha pezsgő, fluoreszkáló kéket vagy pinket társítasz mellé.

Kinek áll jól?

A különböző árnyalatok között mindenki megtalálja a sajátját, bármilyen is legyen a bőr- vagy hajszíne.

 Zöldségek

 
Bár a kék még erősen tartja magát, a lila helyett a zöld a tavasz nyertes választása. A remény színe frissességet és egészségességet tükröz. Idén tavasszal a vibráló zöld, a nyugodtabb zöldcitrom és a tiszta, világos penészzöld a legjobb választás.

H&M
H&M
Next
Next
Valentino - Táskapláza
Valentino


Így kombináld!

A zöld kifejezetten elegáns ezüsttel vagy arannyal, feketével együtt viselve határozott, fehérrel pedig üde, sportos.

Kinek áll jól?

Scarlett O’Hara szerint a zöld szín a barna hajú, zöld szemű nőknek áll a legjobban, azonban szőkeként se riadj vissza a zöld erősebb árnyalataitól. Aranybarna bőrön például gyönyörűen mutat, akármilyen színű a hajad. A rózsaszínes árnyalatú, világos bőrűek az erős meleg árnyalatok helyett kékes, pasztelles zöldek mellett döntsenek.

 Fémes csillogás


Ősszel a metálos, csillogó anyagok kifejezetten előtérbe kerültek. A klasszikus arany és ezüst mellé felzárkózik a domináns metálzöld is harmadiknak.

H&M
H&M
Montonelli - Cipőpláza
Montonelli
Next
Next

 
Így kombináld!

A fémes árnyalatok legjobban a semleges színek mellett mutatnak jól. Kombináld feketével, fehérrel. Ha csillogó színeket viselsz, az ékszereid legyenek visszafogottabbak.

Kinek áll jól?

Alapjában véve mindenkinek jól állnak a fémszínek, a hangsúly a mértéken van. Aki szeret sok ékszert viselni, az maradjon az aranynál vagy az ezüstnél, aki pedig a ruhára helyezi a hangsúlyt, bátran viselje a fémes zöld árnyalatot, akár tetőtől talpig.

Fűszeres színek


A fűszeres színek meghozzák az étvágyat a divathoz is. A sáfránysárga, a paprikapiros, a fahéjbarna vagy a babérzöld tökéletes választás.

Pimkie
Pimkie
Springfield
Springfield
Next
Next

 
Így kombináld!

Az élénk árnyalatok felfrissítik a natúrárnyalatokat és még élénkebbé varázsolják a metálszíneket. Ugyanakkor remekül kombinálhatod őket egymással is: a currysárga világosabb árnyalata például remekül néz ki az erőteljesebb fahéjszín mellett.

Kinek áll jól?

Mivel ezek a színek meleg árnyalatúak, így azokhoz passzolnak jól, akiknek szintén meleg, aranyos tónusú bőrük van (elsősorban a tavasz és az ősz típusba tartozók). A lobogó paprikavörös a sötétebb bőrű, sötét hajú nőkön mutat lélegzetelállítóan, a barna bőrű, szőke hajúak pedig válasszák a meleg sárgát.