Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kinek hoz szerelmet a tavasz?

2009.05.06

Kinek hoz szerelmet a tavasz?

 

 

Az első napsugarakkal felpezsdül a vér is az erekben. Az idei tavasz bolygóállása kifejezetten szerelmet hozó.

 

 

Április 22. és június 22. között a Mars és a Vénusz szokatlan társastáncba kezd. Az első együttállásra április 22-én kerül sor. Ez nagy találkozást jelezhet férfi és nő között.

 

Nagy szerelmek kezdődhetnek ezen a napon, vagy kb. ekkor. A Mars szimbolizálja a férfit, aki vadászik, hódít, udvarol, a Vénusz pedig a női princípium, aki csábít, megkísért, szeret és kényeztet. Már ebből is érzékelhető, hogy erotikától, szenvedélytől fűtött együttlétek várhatók bárki életében, aki készen áll a szerelemre testileg és lelkileg. Ugyanakkor a Mars szimbolizálja a hímivarsejtet, a Vénusz pedig a petesejtet, vagyis ebben az időszakban több baba is foganhat. Olyan is, akit terveznek és várnak, illetve olyan is, akit nem. Emiatt a megelőző intézkedések, a fogamzásgátlás rendkívül fontos azoknál a pároknál, akik nem szeretnének gyermeket vállalni!

 

 

 

Április 22. után a Mars elöl halad, míg a Vénusz hűen követi az égen. Majd a Vénusz egyre gyorsabban megy, és június 22-én utoléri a Marsot. Ekkor lesz a második együttállás. Ezután a Vénusz továbbsiet, és elhagyja, lehagyja a Marsot. A következő randijuk jövő nyáron lesz.

 

 

Kinek hoz szerelmet a tavasz?

 

 

 

VÉNUSZ: keringési ideje a Nap körül 225 nap.

A Vénusz az emóciók és az érzelmek szimbóluma.

Jellemzői: jin, –, női elv, levegő elem.

Általános analógia: szépség, művészet, esztétika, életművészet, harmónia, szerelem, béke, nyugalom, női szexualitás, erotika, simulékony báj, az örök nő.

Jelöli: szenvedélyek, vágyak, érzékek kielégítése, odaadó szeretet, szerelem, kísértés, csábítás, szépség megteremtése, ill. élvezete.

Erősségei: harmonikus kapcsolatok kiépítése, megbékélés, kényeztetés, kultúra.

Problematikája: túl hangsúlyos külsőségek, hiúság, felületesség, ösztönlény, aki gátlástalan, erkölcstelen, buja, bűnös szenvedélyeknek hódol.

 

 

 

MARS: keringési ideje a Nap körül 687 nap.

A Mars a bennünk élő akarat szimbóluma.

Jellemzői: jang, +, férfielv, tűz elem.

Általános analógia: forróság, háború, harc, küzdelem, gyilkosság, erőszakos halál, rombolás, szenvedély, vágy, nyers férfiösztön, fallosz.

Jelöli: agresszivitás, önuralom, aktív szexualitás, kezdeményezés, behatolás, hódítás, dinamizmus, izomerő megnyilvánulása, akarat irányultsága és elérésének módja, heroizmus, „az a hős, aki önmagát győzi le” elv.

Erősségei: célirányos energiabevetés, nagy lendület, átgondolt kockázatvállalás, sportszerűség.

Problematikája: brutalitás, erőszakosság, türelmetlenség, hevesség, pusztító-önpusztító agresszió.

 

 

 

Most nézzük, hogy milyen életterületeken lesz ránk hatással mindez.

 

Kinek hoz szerelmet a tavasz?Énünk: A bennünk lévő férfi- és női minőség összefog és kiteljesedik. Egyrészről megértőbbek tudunk lenni a másik nemhez tartozókkal, másrészt a belső harmónia helyreállhat, ezáltal energiaszintünk optimális, hangulatunk pozitív lehet.  

 

 

Egészség: Közérzetünk és általános fizikai állapotunk megfelelő lesz. A fáradtság és a depresszió szűnik. Egyre vidámabban és derűlátóbban látjuk a jelent, és optimistán nézünk a jövőbe. A hasnyálmiriggyel, a vesékkel, a bőrrel, a gégével, a hangszálakkal, a petefészekkel, ill. a herékkel kapcsolatos korábbi tünetek, betegségek javulhatnak, gyógyulhatnak meg teljesen.

 

 

Kreativitás: Ez az együttállás ösztönzően hat mindenféle művészi alkotókészségre. Bármihez is van tehetségünk, az most felszínre kerülhet, megnyilvánulhat. Kreativitásunk szárnyalhat, főleg, ha nem szellemi síkon akarjuk kifejezni azt. Akkor hoz a legtöbb eredményt ez az állás, ha fizikai értelemben alkotunk: előadó-művészet, szobrászat, tánc stb.

 

 

Szerelem: Felébred bennünk a szenvedély. Szexuális vágyaink erőteljesek lesznek. Szexuális életünk egyre intenzívebbé válik. Új szerelmek és azonnali beteljesülés is lehetséges. A kapcsolat tartóssága kétséges, ezért az elköteleződést és a gyermekvállalást nem érdemes elsietni. Ugyanakkor fontos megélni a pillanatot, élvezni a gyönyört. Izgató egymást kényeztetni különböző szexuális játékokkal, pl. csokimasszázs, illóolajos fürdő, erotikus tánc stb. Ha nem tudjuk kielégíteni vágyainkat, és megélni az eggyé válás gyönyörét, akkor rosszul fogjuk érezni magunkat.

 

 

Kapcsolatok: A nagy találkozás nem csak szerelmet hozhat. Elénk sodorhat az élet egy emberpárt vagy egy ellentétes nemű embert, aki, ill. akik ösztönzőleg hatnak ránk.

 

 

Akikre a legpozitívabban hat ez az együttállás:

 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Halak
 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Kos
 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Bika

 

 

 

Akikre kedvezően hat:

 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Rák
 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Oroszlán
 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Szűz
 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Skorpió
 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Nyilas
 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Bak 

 

Akik kimaradhatnak a jóból:

 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Ikrek
 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Mérleg
 
Kinek hoz szerelmet a tavasz? - Vízöntő