Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barátság

2009.08.18

"Az ember mindig új barátokra lel, ugyanakkor nem kell velük lennie nap nap után. Ha viszont mindig ugyanazokat az embereket látjuk, akkor a végén életünk részévé válnak. És ha életünk részévé válnak, végül bele is akarnak szólni az életünkbe. Hogyha pedig nem viselkedünk az elképzeléseik szerint, megharagszanak. Ugyanis mindenki pontosan tudja, hogyan kell élnie a többieknek.


Ezzel szemben soha nem tudjuk, hogyan éljünk maguk.”

„Képzeld el, hogy az élet olyan játék, amelyben öt labdával kell zsonglőrködni! A labdáknak nevük is van: munka, család, egészség, barátok és becsület. Mindezeket a levegőben kell tartanod! Aztán egy napon rájössz, hogy a munka gumilabda, ha leejted, visszapattan. A másik négy labda-család, egészség, barátok, becsület-üvegből van. Ha ezek közül valamelyiket leejted, örökre megsérül, megreped, akár össze is törhet. Ha megértetted az öt labda jelentőségét, meg tudod teremteni életed egyensúlyát!"

 

♥ - ♥ - ♥ "Az igazság az, hogy a szabályokat mindenki megszegi olykor-olykor. És eszébe sem jut egy percig sem, hogy rajtakaphatják. Ha netán mégis lebukik, egyszerűen bocsánatot kér. Az esetek többségében bocsánatot is nyer. De némely tett annyira alávaló, hogy csakis a megvetésünkre érdemes. Hogy lehet az ilyen sorsot elkerülni? Nos, a nagy trükk az, hogy tudni kell, hogy melyik szabályt lehet megszegni, és melyiket nem."

 

♥ - ♥ - ♥