Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10.000 húsvéti tojás egy almafán!

 

Láttál már ilyet? 47 éve, minden évben tojások ezrei lepnek el egy német almafát. Megmutatjuk a részleteket!Tízezer húsvéti tojás díszít egy almafát Saalfeldben, a németországi kisvárosban. A fa 47 évvel ezelőtt még csak csemete volt, akkor csupán 18 darab hímes tojás fért el ágain. A húsvétok számával azonban a hímes tojások is szaporodtak a fán. 

 

A kezdetek: 1970 - ben35 tojás volt a fán. 
 

A folytatás: 1994-ben már 350 tojás lógott a fán.


Volker Kraft lassan öt évtizede csinosítgatja az almafát. 47 évvel ezelőtt egy húsvétra feldíszített bokor adta neki az ötletet, és a kertjében lévő kis almafát is feldíszítette. Eleinte alig húsz hímes tojás került az ágakra, majd évről évre egyre több.  Jelenleg tízezer tojás lóg a fa ágain, ennél több már nem fér el rajta. 

 

2009 húsvétja.


Félreértés ne essék, nem vásárolta készen a festett tojásokat, azok nagy része az elmúlt majdnem 50 év "termékei". Minden tortasütésnél, minden tojásos étel készítésénél ő és családja kifújták a tojásokat és később befestették őket. Aztán a "tojásszenvedély" gyűjtéssé is alakult, és ma már Baliról is vannak húsvéti tojásdíszeik. 

 


Kraft úr elmondta, hogy minden húsvét más és más a fának is: állt már 10 centis hóban, verőfényes napsütésben, de szélvihar is tépázta már tojásait. Volker Kraft felesége Christa színpompás krókuszokat ültetett a dombra ahol a fa áll, hogy még inkább kiemelje a tavaszi színek harsányságát. 

 

Hóban fagyban 2008 húsvétján.


A hobbi időközben sikeres vállalkozássá fejlődött, hisz évente több száz látogató érkezik Volker Kraft birtokára, hogy megcsodálja a húsvéti különlegességet.

 

Indul a díszítés...


 

Az utolsó simításokat végző Volker Kraft.

 

 

 

 

Forrás: